Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, 27 February 2012

F.A.N.C.Y

This morning , while get thro into the I phone App - name PINK HD

Unexpectedly found 

..

..

..

..


F.A.N.C.Y

Cerekarama


I adalah peminat cerita melayu. Tp secara jujurnya tak banyak cerita melayu yang hebat atau yang paling penting sgt terkesan kat ingatan kita ; eg Kuch-Kuch Hota Hai, Kungfu Hastle
Sape yang tak ingat cerita2 tu kan.
So pada I ada 1 cerita cerekarama yg boleh menjadi ingatan bg diri I sbb jalan cerita yang hebat dan pelakon yang hebat juga.
Cerita ni biasa2 je, tak perlu lah nak kena sexy2 macam nak kena berkemban atau perlu kena shoot kat oversea sbb nk musim sejuk ke nak pakai baju tebal2 ke... ohh so typical  cerita melayu.. Ohh lupe2 satu lagi baise nye cerita melayu mesti Hero nya kaya dan HENSEM yang amat dan Heroin nya kena sgt le PRETTY yang memang menjadi pujaan se Malaya.
Ok, back to the cerekarama on 18/2/2012 , cerita terbitan Pn Ziela Jalil, sorry I tak ingat pengarah ngan penulis skrip nya..

ZIELA JALIL

Teraju utama cerita ni Nora Danish  yang memang comel  dan Beto Khusyairi , pendatang baru yg hebat skill lakonan nya
NORA DANISH
BETO KHUSYAIRI
Dan dibantu oleh pelakon yang memang besar nama nya dalam industri seni tanah air , Irma Hasmie dan juga Zul Ariffin

IRMA HASMIE
ZUL ARIFFIN

dan inilah kisah nya  JUJUR AKU DAYUS



Well Done Cerita ini ! 

Ta..Ta..Ta

Layang2 Terbang Melayang

Taman Metropolitan , Kepong

I think dah banyak entry blog lain yg cite pasal main Layang2 kt Taman Metropolitan , Kepong ni, tak pon amik gambar ngan Layang2 post kt FB kan. And for those yg xpernah lalu depan MRR2 Kepong tu, nak bgtau, every weekend jalan tu mesti cramped tp sampai kawasan tu je sbb : 
  • org yg drive, sebuk nk tengok Layang2 terbang melayang
  • org yg nk main Layang2 , siap double-parked kt tepi jalan
  • org yg tak penah sampai slow kan kenderaan sbb ingat ada festival ke, perhimpuanan awam ke (siap ada yg boikot LYNAS tu berkumpul amik gambar BANTAHAN kt situ ; motif??)
Jalan Lengang After Tmn Metropolitan Exit
In fact that, Eiris Diana dh berkali2 minta nak main Layang2, sbb mommy die mmg ada menyimpan Layang2 kat bilik mainan die ( mommy die beli masa zaman muda remaja, n tak pernah guna walau sekali).

So pd ptg yg hening redup (hening tak boleh guna sbb ia lebih sesuai utk waktu pg) , kami pun pergi ke tpt itu. Sebenarnya waktu tu si Eiris dah mula nak demam, tapi die insist juga nak g main Layang2, so bwk je la die g main Layang2. Masa sampai tu masih panas lg sbb baru pukul 545 ptg, n Eiris menjerit2 nampak Layang2 yg macam2 character kan.. Lagi pula , die baru tengok cite UPIN-IPIN main Layang2 ngan Tok Dalang , so lebih la excited nye 
Angry Bird, Mickey Mouse, Ben10 siap ada Harimau Malaya
Ada yg dtg ngan family and juga couple-couple dtg, ala2 gedikz nak naik kan Layang2, kan boleh post dlm FB.. Huhuhu I kalau bukan sbb anak, takde maknanye nk berpanas naik chumel2 naik kan Layang2.. 
Tp mostly mmg org dtg bwk anak , layan anak nak naikkan Layang2, si ayah cm nk tunjuk SKILL la org kata, dolu mase kecik2 hebat main Layang2 kt kampung. Ceh


Then, Daddy ngan hebatnye, memulakan aksi memasang peralatan menaikan Layang2, and si kecik tu menjadi assistant le.. samapai le Layang2 nye berjaya dinaikkan dan berterbangan di angkasa raya. Cuba perhatikan betul2 , mmg tu la Layang2 kami..

 "Seronok nya" kata Eiris Diana.


Before pulang, Eiris sempat main kt playground and berlari2.. Ramai kanak2 , so die jd excited sbb ada ramai kawan, siap ajak ntah sesape ntah tolong die main jongkang-jongket (btul ke phrase ni?) in other words BULI budak lelaki tu.

Ta..ta..ta

Saturday, 25 February 2012

WOMEN ENGINEER


I mean, by this time  (talking about year 2012) , after my 7 years of challenging time, i would asking to become a HR manager or Financial Adviser or maybe i will consider become an artist event manager :).. 

Become a lady engineer or female engineer or mostly called women engineer is not as glamour as it is. The keyword in engineers life are Struggle and Sacrifice.

We need to admit that, this is a MALE-DOMINATED industry. So to become a GOOD & COMPATIBLE engineers, we need to work triple (3x) harder than male engineers (quoted by my lecturer , Ir. Dr Lariyah)

2 male engineers : 1 female engineer
And we talk about women engineers, people tend to think of a very dusty women with unfashionable dresses, but for me it is necessarily a women engineer to take care of her personal image and personal attitude as we need to change the perception of many people towards women engineer. So the attitude we carry also can be a X-FACTOR for the women engineer to compete with the male engineers in this industry.

     
Magazine Jurutera July 2011
In Malaysia, we used to be a women engineers in this field just because the MALE GRADUATED in engineering is less and less every year.So we (pretty girls) are forced to be an engineer  just to full fill the capacity of that institute (believe me) because I am a local graduated. But in the end, the Professional Engineers in Malaysia is 31:1 (Male Engineer: Female Engineer) just because the women engineers end up not interested in practising the engineering.




Many women engineers have FAMILY. And some people might think of this is the burden , but this is the challenged to us. Some pregnant women engineers still go the site , some married women engineers can perform very well in aeronautical .

I do have many GIRLFRIENDS who are married and very competent engineers. Loudly I would say , Sadah is married with one son is working with JKR, Schuen is also married with one pretty girl also used to be an EPSON engineer , Oomey is an iron lady, a wife is currently working with KENCANA Petroleum, Shiema is very beautiful lady engineer with 2 kids is supervised the main drain when she was 6 months pregnant and many more... (Fairul , jgn marah aku tak mention nama kau)

So, out there, its all about your choice and how you choose your life. If you want it, you will get it. The more challenge you face, the more experience you get and its makes your life more valuable.


The top there, is some of the issues has been highlighted thro women engineers. The bolted in red is written by my lecturer in UNITEN, Ir. Dr. Marlinda ; one of the toughest women engineer  I know.

I am proud to be a Women Engineer.

Ta..ta..ta..



p/s: the 2 video clips are discussing "Lack of Women Engineers in Malaysia" . Enjoys











Saturday, 18 February 2012

ANNIVERSARY MAK & AYAH


14/Feb every year is a V-Day.. but for me it is the Anniversary Day for my Mak & Ayah .

Mak & Ayah telah berkahwin pada 14-Feb-1981, which means dah 31 tahun Mak & Ayah diijabkabulkan. Mereka berkahwin di Muar, Johor

I am so blessed having them through out my hard time life.. Sometimes mereka pula yang lebih menangis if something went wrong esp my Mak.. Memang akan menangis.. Touching la kiranya..

Alhamdullilah , pada tahun 2009, mereka telah menunaikan Umrah bersama, sebab my Ayah pergi menunaikan haji lebih awal dari Mak . Ayah menunaikan rukun Islam kelima pada tahun 1993 dan Mak menunaikan Fardhu haji pada tahun 2006. Maka, pemergian Umrah itu cukup bermakna kepada Mak & Ayah as they were went together there.
::mind the image quality sbb guna handphone Ayah::
Ok, lets tell about my family , mostly my parent la..Since I ada 6 orang adik beradik ( ramai kan , utk org zaman ni la) and yg bekerja hanya Ayah je, sbg mekanik. So its qiute a hard life la for us, but he manage to besarkan semua anak2 nya kan.. Hehehe kalau nak compare dengan me yg hanya ada 1 orang anak (for this time la) memang jauh beza la.

And character of my Ayah ; GARANG yang amat ye.. so kiteorang adik beradik memang sangat takut ngan Ayah . Kalau nak minta apa2 mesti minta ngan Mak walaupun Mak bkan ada duet pun.. So sekarang bila dah jadi datuk kpd Eiris ni, TOTALLY DIFFERENT ye.. sgt tak marah pada cucunya.. And yang paling istimewa, Eiris panggil BAPAK.

Mak pula (Eiris panggil NENEK), typical all moms (like me) suka membebel.. and semakin hari die semakin touching.. Sikit2 nak menangis; eg anak nak balik dari kampung pun mesti nak meleleh air mata, even tough my adik tu keje kat JB je and setiap weekend balik kampung, jangan citer la kalau Eiris yang nak balik pulak kan.. Sampai kan my sister yg paling chummel nakal tu kalau kat rumah , duduk kt hostel pun nak menangis.. :) 

Nampak tak muka Jawa ni. Ni la my youngest sista , Effa
What ever it is.. Mari kita tengok gambar2 ini 

Ni gambar terbaru (Chinese New Year 2012) @  Cheratiing
Mak & Ayah
With Lil Eiris Diana


N me want to congratulate Mak & Ayah on their 31st Anniversary .. May Your Life Full of Loves and Blessed by Allah..

And enjoy this Clip-Video made truly by My Man to my Mak & Ayah for thier 30th Anniversary (2011)
:: Mak nangis juga tengok video ni, padahal gambar semua dah pernah tengok :o::


video




Ta..ta..ta..
  

Sunday, 12 February 2012

GiRL iN ActiON

E.I.R.I.S D.I.A.N.A
 very active girl and really brave.. not forget SMART also
from baby lagi , she was active and selalu mendahului zaman.. cepat je bile nk wat sesuatu.. she also start called "mummy" and "daddy" masa umur 6 bulan, and start her first step in 11 months! BRAVO
Nena 8 months
Nena 9 months


Nena 11 months - Swimming Pool , Grand Season , Penang

Nena 11 months -  Naza Talya , Tanjung Bungah, Penang


Nena Loves Swimming ( "mimming" kata Nena)
Nena in the Fairytale Land
Nena was at Mummy's Birthday Celebration ( 18 months ) 

Mummy so happy and Syukur for having you, Darling..
Ta..ta..ta..

CAMERON HIGHLAND


Cameron Highland...
The most best place yg me n my other half love to go. From Honeymoon sampai dah 3rd Anniversary pun still nk pegi sana.. There are many times la yang we  together being there..ada sekali tu si Eiris Diana baru 3 months old pon kiteorang dah bawa dia pegi sana. 
Last year , me bawa all my family members kira macam family outing le, holiday kat sana.. So there are many captured memories remains there.. And yet they to shared .. 

Honeymoon 











Family Outing 









Our 3rd Anniversary











We are really enjoyed Cameron Highland. And maybe ada lagi trip2 ke sana.. Selain daripada weather yg agak nyaman, juga suka kepada FOOD di sana.. Ada STRAWBERRY COKELAT... 

Strawberry 
Ta..ta..ta..







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...