Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, 18 February 2012

ANNIVERSARY MAK & AYAH


14/Feb every year is a V-Day.. but for me it is the Anniversary Day for my Mak & Ayah .

Mak & Ayah telah berkahwin pada 14-Feb-1981, which means dah 31 tahun Mak & Ayah diijabkabulkan. Mereka berkahwin di Muar, Johor

I am so blessed having them through out my hard time life.. Sometimes mereka pula yang lebih menangis if something went wrong esp my Mak.. Memang akan menangis.. Touching la kiranya..

Alhamdullilah , pada tahun 2009, mereka telah menunaikan Umrah bersama, sebab my Ayah pergi menunaikan haji lebih awal dari Mak . Ayah menunaikan rukun Islam kelima pada tahun 1993 dan Mak menunaikan Fardhu haji pada tahun 2006. Maka, pemergian Umrah itu cukup bermakna kepada Mak & Ayah as they were went together there.
::mind the image quality sbb guna handphone Ayah::
Ok, lets tell about my family , mostly my parent la..Since I ada 6 orang adik beradik ( ramai kan , utk org zaman ni la) and yg bekerja hanya Ayah je, sbg mekanik. So its qiute a hard life la for us, but he manage to besarkan semua anak2 nya kan.. Hehehe kalau nak compare dengan me yg hanya ada 1 orang anak (for this time la) memang jauh beza la.

And character of my Ayah ; GARANG yang amat ye.. so kiteorang adik beradik memang sangat takut ngan Ayah . Kalau nak minta apa2 mesti minta ngan Mak walaupun Mak bkan ada duet pun.. So sekarang bila dah jadi datuk kpd Eiris ni, TOTALLY DIFFERENT ye.. sgt tak marah pada cucunya.. And yang paling istimewa, Eiris panggil BAPAK.

Mak pula (Eiris panggil NENEK), typical all moms (like me) suka membebel.. and semakin hari die semakin touching.. Sikit2 nak menangis; eg anak nak balik dari kampung pun mesti nak meleleh air mata, even tough my adik tu keje kat JB je and setiap weekend balik kampung, jangan citer la kalau Eiris yang nak balik pulak kan.. Sampai kan my sister yg paling chummel nakal tu kalau kat rumah , duduk kt hostel pun nak menangis.. :) 

Nampak tak muka Jawa ni. Ni la my youngest sista , Effa
What ever it is.. Mari kita tengok gambar2 ini 

Ni gambar terbaru (Chinese New Year 2012) @  Cheratiing
Mak & Ayah
With Lil Eiris Diana


N me want to congratulate Mak & Ayah on their 31st Anniversary .. May Your Life Full of Loves and Blessed by Allah..

And enjoy this Clip-Video made truly by My Man to my Mak & Ayah for thier 30th Anniversary (2011)
:: Mak nangis juga tengok video ni, padahal gambar semua dah pernah tengok :o::


video




Ta..ta..ta..
  

2 comments:

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...