Layang2 Terbang Melayang

Taman Metropolitan , Kepong

I think dah banyak entry blog lain yg cite pasal main Layang2 kt Taman Metropolitan , Kepong ni, tak pon amik gambar ngan Layang2 post kt FB kan. And for those yg xpernah lalu depan MRR2 Kepong tu, nak bgtau, every weekend jalan tu mesti cramped tp sampai kawasan tu je sbb : 
  • org yg drive, sebuk nk tengok Layang2 terbang melayang
  • org yg nk main Layang2 , siap double-parked kt tepi jalan
  • org yg tak penah sampai slow kan kenderaan sbb ingat ada festival ke, perhimpuanan awam ke (siap ada yg boikot LYNAS tu berkumpul amik gambar BANTAHAN kt situ ; motif??)
Jalan Lengang After Tmn Metropolitan Exit
In fact that, Eiris Diana dh berkali2 minta nak main Layang2, sbb mommy die mmg ada menyimpan Layang2 kat bilik mainan die ( mommy die beli masa zaman muda remaja, n tak pernah guna walau sekali).

So pd ptg yg hening redup (hening tak boleh guna sbb ia lebih sesuai utk waktu pg) , kami pun pergi ke tpt itu. Sebenarnya waktu tu si Eiris dah mula nak demam, tapi die insist juga nak g main Layang2, so bwk je la die g main Layang2. Masa sampai tu masih panas lg sbb baru pukul 545 ptg, n Eiris menjerit2 nampak Layang2 yg macam2 character kan.. Lagi pula , die baru tengok cite UPIN-IPIN main Layang2 ngan Tok Dalang , so lebih la excited nye 
Angry Bird, Mickey Mouse, Ben10 siap ada Harimau Malaya
Ada yg dtg ngan family and juga couple-couple dtg, ala2 gedikz nak naik kan Layang2, kan boleh post dlm FB.. Huhuhu I kalau bukan sbb anak, takde maknanye nk berpanas naik chumel2 naik kan Layang2.. 
Tp mostly mmg org dtg bwk anak , layan anak nak naikkan Layang2, si ayah cm nk tunjuk SKILL la org kata, dolu mase kecik2 hebat main Layang2 kt kampung. Ceh


Then, Daddy ngan hebatnye, memulakan aksi memasang peralatan menaikan Layang2, and si kecik tu menjadi assistant le.. samapai le Layang2 nye berjaya dinaikkan dan berterbangan di angkasa raya. Cuba perhatikan betul2 , mmg tu la Layang2 kami..

 "Seronok nya" kata Eiris Diana.


Before pulang, Eiris sempat main kt playground and berlari2.. Ramai kanak2 , so die jd excited sbb ada ramai kawan, siap ajak ntah sesape ntah tolong die main jongkang-jongket (btul ke phrase ni?) in other words BULI budak lelaki tu.

Ta..ta..ta

Comments

Popular Posts