Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, 25 September 2012

Pregnancy_VItaminSSS


Since, I xpernah tulis kisah pregnancy, today I nk kongsi sikit ape yg mkn masa pregnancy; I mean vitamins.
As everybody knows, sume mom to be, mmg amat memerlukan vitamins while the baby membesar dlm rahim kita kn..

My experienced, masa anak first , I knew nothing about vitamins yg perlu diambil masa pregnant. So mkn je pil yg misi kt KK tu provide.Tp my mom kata, mkn ubat klinik tu nnt berat badan naik and baby besar. So start le takut nak mkn ubat klinik.. Mcm mitos plak bila nowadays dh tau ni. So kalau dr KK tu ni, dieorg provide acid folic & iron tablet le.

Acid Folic
Iron Tablet
So after that, trus xmkn ubat klinik. hehehe takut punya pasal kn. So my first pregnancy, I beli ubat sendiri ngan supplements sendiri sampai bersalin. Finally anak yg keluar beratnya 2.97kg. I take Obimin ngan Bird Nest (kulit anak jd bersih)

Obimin
Bird Nest
So utk this time punye preganncy, dr awal pregnancy I take Obimin dan Virgin Coconut Oil (VCO) sahaja sbb kakak yg supply Bird Nest tu tak dpt nk contact :) . Untuk VCO ini, I tidak diendorsed ye oleh company ini. I just consume shj. No commercial effects. Tp mmg elok VCO ini, sbb kulit kita sendiri pun bersih and kalau I mmg senang nk buang air besar waktu pagi.

And ni ada satu rahsia yg I dpt dr my senior masa keje company Japan dulu (masa tu xkawin lg); 2 ways untuk memudahkan / melancarkan nak bersalin , satu minum minyak kelapa (hehe I tukar ngan VCO) , dua: byk mengadakan hubungan intim suami isteri :) . Rasional nya: ada pelincir.

VCO
Dan yg mmg I xmiss everyday, adalah minum susu. Sbb pinggang and pinggul and tulang belakang I and waht  what so ever tulang mmg cepat sakit masa my baby absorbed all the calcium.

Anmum Materna Perisa Coklat
Maybe, lain org lain yg dieorg mkn utk kesihatan, but whatever it is, I trust every moms will give the best for their babies.

Selfish

I went to KK for my weekly check-up yesterday. But as usual everybody knows, it would take long time to get thro all the procedure.

But what happened yesterday (but actually normal view/ normal case) there is not enough seats for the patients ; ohh I mean the pregnant lady. And even worse, the kind heart (baik hati) lovely husbands are accompanying their wives ; ohh its cool ; but not when you noticed that there is not enough seats for the ladies, but you still relax sitting beside your wife.

For me, it cannot be compromise at all. you are a MAN ; how come you cannot give the space for the lady especially those who are pregnant. Pity you ; man, because you don't realize that everything in this world is like KARMA; maybe one day this situation will happened to your wive / daughter.


Wednesday, 12 September 2012

DOA


Since I terjumpa doa ni untuk ibu2 hamil, I would like utk kongsikan pd org di luar sana..


Semoga segala amalan kebaikan kita ini membantu kita menjalani proses kehamilan ini dn yg plg utama saat melahirkan nanti.


Monday, 10 September 2012

SEM.2


Just nk share the best part masa pregnant my second kid ni. Walaupun the first trimester mmg sgt lembik sbb muntah yg teramat teruk, tp gagah kan diri g kelas every weekend, and terpaksa study smpi larut mlm, tp hasil nya amat berbaloi- baloi.

Thanx sesangat kt my "back-bone", my MAN yg everytime share the hard time, send me to class, send me to library waktu mlm (sbb ada discussion / nk study)..

Tak sangka juga all the lecturers mmg very helpful nk tolong I study subject2 ni.

But untuk this sem, I bercuti sbb my EDD on 8/11/2012. So kita postponed semester ini.

Harap nya, the rest of the semesters, I will make it the best!.


Spider WEB

It has been long time for me tak jot down anything kt blog , rite..

Maybe disebabkan "mabuk" pregnant ini mmg tahap MALAS .. so now I sedang menghitung hari utk bersalin since now I am 32 weeks, so sekarang ada byk masa utk I kembali mencoret lembaran blog ini... 

WELCOME BACK EFFY !!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...