Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, 19 February 2013

Bbsitting

Last weekend was the last weekend i have with the kids. Next weekend my class will start. Need to leave them at home.

Ohh another terrible part is, the bbsitter dont want to look after them in the weekend. I am so stressed indeed.

Maybe the time daddy at home, he can take care them, just afraid the time daddy need to go to work, nobody at home to look after them.

We are trying to get our makcik to jaga them. Actually is not often, only several times per year. Please, time be kind to me. I really need those great solution.





Monday, 18 February 2013

Kuching

Sebenar nya, we all g Kuching last year in May. Tp disebabkan masa tu (pregnant 3 months) mmg MALAS tahap dewa, terbiar je entry nk citer pasal our trip ke Kuching.

We all (mummy, daddy N Nena ), baby still dlm perut mummy, went to Kuching sbb my hubby ade job dua hari kt sana. Since I xpernah lagi sampai ke Bumi Kenyalang tu, so we decide utk follow daddy ke sana.

We all went there on Friday morning until Tuesday afternoon. Mmg panjang waktu kami di sana. 




For the first day kt Kuching, we go by perahu sampan 50sen  ke Kg Melayu, across the river.






For Saturday N Sunday, my hubby full day ada job, tp dapat curi2 keluar naik cab g bandar Kuching. Actually its so hard nk travel takde transport, nk naik public transport mmg takde la. So mmg kena naik cab, lagi plak I yg peknen ni, tgh mabuk2 pon nk juga berjalan.




**Sila abaikan ke-huduhan rupa I, sbb masa tu Kuching sgt panas lg pulak I yg teramat mls nk bersolek.. mmg kira DONE je la. BB bump dh nmpk dah walaupun baru 3 bulan, Konsep : perut mmg amat besar peknen anak kedua.

So, Monday tu dh free, my hubby sewa kereta bawa kite g Cultural Village. Huh lega sikit dpt naik kereta sendiri... Cultural Village tu sgt jauh ye dr bandar Kuching.















Oh ini lah kereta yg my hubby sewa. VIVA.



After that, we went to Pasar Sarikin. Tp pasar ni hanya buka weekend shj. So mmg langkah kiri sbb takde gerai buka pun. But we still happy sbb dh smpi kt area tu. Dlm perjalanan tu, ada 1 gua yg agak menarik tp nmpk menakutkan, but my hubby je yg stop bergambar kt situ. I xnak lah, dh le peknen.. Huhu selisih


And last day, we went to airport in the morning sbb flight dlm kul 12 cmtu. Eventhough we all tak dapat berjalan sgt kt sana, but kita happy dpt menjejakkan kaki di Bumi Kenyalang.







Semoga kami dapat sampai lg ke bandar Kuching. Byk lagi tpt yg belum kami explore.














Friday, 15 February 2013

Bandung ~ Jakarta

Me and family in-laws abiskan cuti CNY ni ke Bandung. Tiket mmg dh booked sejak dari June 2012 lg.. Hahaha nmpk tak ke-excited-nye nk g soping sopink.

Tp masa tu xdapat beli tiket Daafi lg sbb baby nye pon lom lahir mana ada IC nk booked tiket, so Daafi nye tiket hanya dibeli sebulan yg lalu. Its ok la kn sbb die kan Infant, jd menumpang ibu nya, tp TETAP kena byr tiket AirAsia itu . Ni lom citer nk wat passport last minit yg menghadapi byk masalah (lain entry ye).

Since tiket tu kul 640 pagi, me pegi LCCT kul 2 pagi, tp family in-laws sume bertolak dr Segamat trus ke LCCT. Then, smpi je, me yg mmg hebat ni trus nk print tiket, husband plak g parking kereta. N proses check in pun bermula, tp nk cite punye la giler LCCT tu, ramai giller org nk bercuti smpi sume tpt nk kena que (entry Cramp).

Then, kami semua menaiki pesawat pd jam 655pagi. Dlm flight, anak2 sume tertidur sbb penat menunggu. But then, sebelum nk sampi Bandung, we need to fill in the immigration data.

Khusyu' mengisi borang *dah mcm kerani kaunter tp ttp cun
Kami selamat tiba di Bandung jam 9 pg waktu Malaysia. Kami semua trus dibawa ke Tangkupan Perahu. Ia adalah sebuah kawah gunung berapi. Tp fuhh sgt sejuk di atas sana. 

Kat sini Dato' CT ngan Datuk K pernah bergambar
Di atas sana, ramai sgt pengunjung, n the worst thing is, dieorg yg jual cenderamata tu, sentiasa mengekor bukan mengekori ye.. N kita pula yg rimas tgk gelagat mereka. Really they never give up to persuade people.
Nmpk x, konsep smpi melutut nk persuade, me rimas ok..
Right after that, kita pergi lunch di Sederhana Nasi Padang. Selesai lunch, bermula activity yg paling ditunggu2, SOPINK TIME *mode ON. Kami pergi ke beberapa factory outlet n me sgt teruja beli baju anak2 yg mmg cantik dan harganya amat MURAH. Berjuta juga lah berhabis utk baju anak2.

Selesai, kami ke TOKO TIGA, pusat jualan jeans. But I am not that interested sgt. Tp my husband beli, hah amik ko, byk le beg kertas Levis, so boleh teka la byk mana die membeli. Terakhir utk our first day, we all mkn di Restoran Belacan for our dinner. Ohh ye, masa di Bandung adalah lewat sejam dr waktu di Malaysia. Jd, kul 5 lbh kt sana dh gelap, waktu Subuh pun masuk kul 430pagi. 

Our First Day @ Bandung 
Our First Day @ Bandung 
Kami menginap di Aston Braga Apartment, since kita pergi sekeluarga so easier stay in the apartment. Bawah apartment tu ada tempat mkn juga shopping complex, so will be explore soon. 

 Aston Braga
Next morning, me n husband bfast nasi padang lg. Ohh ye, di Indon ni, bfast pun mkn nasi berlauk. Sila OFF kn mode diet di sini. Seterusnya, kami pergi ke PASAR BARU. The most wanted place to be in Bandung. No other word can describe this place until you step in. Everything under the sun is the cheapest esp telekung, kain ela, baju kanak2 again !

Sampai xperasan waktu berlalu, we stop the sopink at 4pm. N kita pergi mkn Nasi Ayam Penyet  Surabaya yg plg ter-famous di sini. 

*boleh delivery smpi ke Malaysia 
Terus, kami ke Terminal Tas , tpt menjual beg n kasut. But I am not interested sgt, since as long as bag, it will be same as in Malaysia. But my mom in-laws lama juga men-sopink bershoping since mmg dia nk cari hand-bag. Sekali keluar, siap ngan HandCarry sekali dia beli *clap-clap

Then, end our second day in Bandung. Oh at nite, me n husband n anak2 mkn kt bawah apartment sahaja. but the Bakso is really superb. 

Our Second Day @ Bandung 
Our Second Day @ Bandung 
The third day, me n husband n anak2 pergi ke Jakarta. Org lain xmau ikut. Katanya nk g Trans Studio.Tp kami kena bayar tambahan Rp900 ribu utk ke Jakarta. Dalam fikiran kami, since dh sampai Bandung, why not we travel to Jakarta. Perjalanan via highway just take 2 hours. Its ok with us, sbb kami mmg slalu travel.Not a big deal. Kami memulakan perjalanan seawal 630pagi. N sampai araound 900pagi. Jakarta mmg jem same like KL. so me xkisah sgt. Dh terbiasa ngan jem di bandar ni. 

Jakarta yg berjerebu


Straightly, kami pergi ke Tanah Abang. Di sini barang2 lebih banyak pilihan disamping lebih murah berbanding Pasar Baru. Kami menghabiskan masa selama lebih 5 jam disini. Dapat juga me membeli telekung lagi , blouse yg amat murah n tudung. Tanah Abang mempunyai 2 blok Bangunan setinggi 12 tingkat ye. Sile bayangkan betapa banyaknye baju n pelbagai barang **drolling eyes

Dlm pukul 2, kami keluar ke bandar Jakarta yg penuh sesak. Kami singgah di Monas. Monas adalah Monumen Nasional utk bandar Jakarta. Singgah hanya utk bergambar shj. Kemudian kami terus ke Mangga Dua, juga tempat bersopink. Tp xlama masa dihabiskan di sana sbb anak2 dh rimas kot, dengan eiris nya demam, daafi pulak penat mungkin dh lama sgt berjalan.

Destinasi terakhir di Jakarta, kami ke Anchol (it is a beach). Selain dr beach pool, kami menaiki perahu ke pulau pasir kecil dan melihat sepanjang pantai ...**lupa nama pantai itu.

Gong besar di Anchol
Akhirnya perjalanan kami di Jakarta berakhir sekitar jam 500ptg. N pulang ke Bandung. Dlm perjalanan ada tanah runtuh (org indon kata gelongsoran) yg amat menakutkan. Habis highway Bandung ke Jakarta ditutup. Kalau kt Malaysia dh jadi berita utama tu, kat sana, dieorg relax je, boleh U-turn balik semula guna jalan lama. Kami betul2 bersyukur, Allah telah memudahkan perjalanan kami dari Bandung ke Jakarta juga balik nye. 

Our Third Day @ Jakarta
Our Third Day @ Jakarta
Last day in Bandung, we start our day early sbb our flight kul 1135pg . After bfast, we straightly go to airport. No more sopink :(. Anyhow, rasa sungguh bergembira bersopink di Bandung dan Jakarta. Ye la menghabiskan duet, sape tak gembira kan. Ape2 pun, syukur sepanjang perjalanan ini adalah selamat dan segalanya dipermudahkan walaupun eiris demam sejak hari kedua di Bandung. Daafi juga selesa dalam percutian ini walaupu baru berumur 3 bulan . Syabas anak-ku. 

Our Last Day @ Bandung 
Kami tiba di LCCT jam 1500 waktu Malaysia.

We are ready to board again
Ta..Ta..Ta..

Booking



Krabi , Here we come in May

Thursday, 14 February 2013

Jagalah Diri - Jaclyn Victor


I love this song very much 



Jagalah Diri - Jaclyn Victor

Mata kau berhenti menangis

Jemari kesat ke pipi

Hati cukuplah dirasuk sedih
Kerana kau takkan kembali


Takdir mengubah hubungan kita

Dia padam dari jaga

Bicara hanyalah dalam doa
Yang dipanjat pada yang Esa


Ya Tuhanku

Jagalah diri ini menempuh

Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku

Ketemukanlah kami berdua nanti

Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya


Jiwa walaupun terpisah jua

Selalu pergi dengan-Nya

Sisa yang masih ada di sini
Ku bertaut ke nafas terakhir


Ya Tuhanku

Jagalah diri ini menempuh

Hidup sepi tabah menerima takdir

Ya Tuhanku

Ketemukanlah kami berdua nanti

Hingga itu ku mohon kau
Jagalah dirinya


Hingga itu ku mohon kau

Jagalah dirinya

Jagalah dirinya

Sunday, 10 February 2013

Cramp

What?? At 3 a.m , LCCT is cramped like what??????
It is more crazier than bus terminal in Larkin I believe..
Need to que up from bagasi scan until find a seat in the plane

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...