Kuching

Sebenar nya, we all g Kuching last year in May. Tp disebabkan masa tu (pregnant 3 months) mmg MALAS tahap dewa, terbiar je entry nk citer pasal our trip ke Kuching.

We all (mummy, daddy N Nena ), baby still dlm perut mummy, went to Kuching sbb my hubby ade job dua hari kt sana. Since I xpernah lagi sampai ke Bumi Kenyalang tu, so we decide utk follow daddy ke sana.

We all went there on Friday morning until Tuesday afternoon. Mmg panjang waktu kami di sana. 




For the first day kt Kuching, we go by perahu sampan 50sen  ke Kg Melayu, across the river.






For Saturday N Sunday, my hubby full day ada job, tp dapat curi2 keluar naik cab g bandar Kuching. Actually its so hard nk travel takde transport, nk naik public transport mmg takde la. So mmg kena naik cab, lagi plak I yg peknen ni, tgh mabuk2 pon nk juga berjalan.




**Sila abaikan ke-huduhan rupa I, sbb masa tu Kuching sgt panas lg pulak I yg teramat mls nk bersolek.. mmg kira DONE je la. BB bump dh nmpk dah walaupun baru 3 bulan, Konsep : perut mmg amat besar peknen anak kedua.

So, Monday tu dh free, my hubby sewa kereta bawa kite g Cultural Village. Huh lega sikit dpt naik kereta sendiri... Cultural Village tu sgt jauh ye dr bandar Kuching.















Oh ini lah kereta yg my hubby sewa. VIVA.



After that, we went to Pasar Sarikin. Tp pasar ni hanya buka weekend shj. So mmg langkah kiri sbb takde gerai buka pun. But we still happy sbb dh smpi kt area tu. Dlm perjalanan tu, ada 1 gua yg agak menarik tp nmpk menakutkan, but my hubby je yg stop bergambar kt situ. I xnak lah, dh le peknen.. Huhu selisih


And last day, we went to airport in the morning sbb flight dlm kul 12 cmtu. Eventhough we all tak dapat berjalan sgt kt sana, but kita happy dpt menjejakkan kaki di Bumi Kenyalang.







Semoga kami dapat sampai lg ke bandar Kuching. Byk lagi tpt yg belum kami explore.














Comments

Popular Posts