Penang-Trip; Penang Hill


Dah terlanjur berada di Penang, we are planning to go to Penang Hill. Cerita nk g Bukit Berndera ni mmg sgt lah panjang n sedih. Dh berapa kali we all dh smpi kt gate Bukit Bendera tu, tp msti tutup. Asyik sibuk nk betul kan  ketapi je.

Ni dh ke bape kali ntah baru berjaya nk naik Bukit Bendera, itupun hari ISNIN. Ari bekerja. Sila ambil perhatian ye, semua org mmg sgt berminat nk naik Bukit Bendera. Sampaikan masa we all kt Bandung tu, tourist guide tu siap ckp , "kami dh sampai bang ke Bukit Bendera itu".. Sigh, we all yg org Malaysia pun masih kempunan nk naik Bukit Bendera.

The day before, Ahad le, siap kena patah balik, dah smpi dh kat Air Hitam tu, sbb mmg JAMMEd sgt teruk.  Since masih ade esok hari di Penang, boleh lah we all U-turn kn, kalo tak, gagahkan juga diri nk naik Bukit Bendera.

Ehh ape sebenarnye yg ade kt atas tu? Yg bagai semua orang nk sgt naik Bukit Bendera. Sebenarnya, takde ape2 sgt yg menarik kt atas tu. Yg ada, tempat makan, tempat beli sevenier, ngan ada Taman Burung Hantu. That SAID! HAMPEH

So nk lama2 kt atas tu, naik la buggy , jln sikit sekitar tu, tgk2 umah2 org kena byr RM30. Kan... Nmpk tak nk cekik org? So mmg tak rekemen le org naik atas. Nothing to be seen. But it is a great experience naik train itu. Sgt menakutkan sbb ia sgt curam.









Comments

  1. betol3.
    kite naik atas pon sebab buat syarat datang penang singgah bukit bendera. at least pernah lah jejak kan. haha. tapi seyes curam gile. siap mase turun tu duduk seat depan sekali feeling2 ala roller coaster. kakaka. siap amik video lagik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tertipu kak tipah ye..

      Delete

Post a Comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Popular Posts