Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, 16 May 2013

Happy Teachers' Day


It is my first time celebrate teachers' day with my kid. ohhh mummy lagi teruja.

So last nite, I with Nena , and actually I yg banyak buat the kad untuk teacher Nena kat sekolah. Tp nmpk Nena sgt happy, mgkn lebih bangga sbb die mampu buat kad utk teacher die.









Tahniah Nena..

Wednesday, 15 May 2013

Why I love Krabi??


Pulut Mangga 
Mango Shake

Variety of Nasi & Lauk

Ayam Bakar

Pancake Nutella & Banana

Somtam

Variety of fried Chicken

Food in the Hotel

Fruits

Udang Tempura

Ikan Keli Bakar (yang amat Giant)

Its all about food ! 

Monday, 13 May 2013

Happy Mothers Day, mommy


Look what I got from my husband yesterday. 
Look like my kids yg wish.. 
Like 1000x

Thursday, 9 May 2013

Apa Ibu/Mommy bole jadi?

Every second Sunday in May kita akan menyambut Mothers Day. Tp sebenarnye tiap saat dan ketika kita WAJIB menghargai ibu/mommy.

Ibu/mommy boleh jadi macam2 utk suit keadaan dan tempat. Mereka ( itu saya ) kekadang dh mcm SUPERMAK. Tp I believe every mommy mesti bangga jika dapat menyelematkan keadaan pada waktu itu. 

Selamat Hari Ibu, Puan Effy.


Menjadi penjaga Daafi tido while Nena baru bangun tido 



Ketika Nena sedang tido and Daafi nak main lompat2

Tuesday, 7 May 2013

Genting Highland

The #pru13 fever is really hot, so we run to escape it.
We went to City of Entertainment on 4/5/2013. Eventhough it is only one night stay, but its really an enjoyable moment to us esp my lil princess.
I thought to go again since its only 1/2 hour from our house.



















Friday, 3 May 2013

Krabi : Overview


30/4/2012, kami se-keluarga melawat ke Kabi. Krabi adalah tempat yg sgt menarik utk peminat Island Hopping like us. Sesape yg takut panas, disyorkan xperlu le g sana. Kat sana mmg sgt panas.

Entry ni hanya nk tunjuk kan beberapa photos taken sepanjang lawatan itu. the long-long story will be post next time (ni takde masa).

Krabi Airport 

Daafi selesa dlm bilik hotel ; syok..

Motorbike rent only 150THB = RM15 / day

Kakak Nena mkn pancake Nutella smpi comot2

Aonang ; tetibe ade train

Krabi Resort

Phranang Cave / Beach

Koh Poda / Poda Island

Aonang Cliff Beach Resort

Daddy & anak2
Baby wearing while waiting for the speed boat

At the beach

Massage yg murah giller

Krabi Town with Mr. Crab

Ini tak termasuk lagi food-food yg mmg terbaik di sana. Sgt sedap dan nak dapat yg Halal mmg mudah sbb 80% of the community is Muslim.

** the beach tu bukan di Krabi town, tp di Aonang.. so make sure jgn tersalah book hotel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...