Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, 27 September 2013

Wanita Besi


Ahkak tak pernah cite pasal keje ahkak sgt dlm blog ni. Sbb bukan nya orang nak paham sangat keje yang ahkak buat. Even Husband ahkak pun kata, keje ahkak ni byk sgt stress nye. so memang xbest kan.

Ye lah, bila dengar title "puan engineer", wah macam bangga kan. Even tok nenek sedara mara pon rasa bangga jd "engineer".. hahaha

Sebenarnye, bagi girls yg semata amik course civil engineering nak jadi engineer yg gile glamer tu, dinasihatkan lupakan je lah. Baik korang amikcourse yang lebih baik seperti marketing ke, software engineer ke.Keje civil engineer ni sgt tough dan sgt tak cool ; sbb kena berjemur.

Kalau secara dasarnye, keje civil engineer ni tak ubah macam bangla kontrak tu ataupun indon kontrak buat rumah. Keje nya kena check besi , kena tengok lori simen datang. Ada yg lagi haru, check kolam taik je (kumbahan).

So, stop sini dulu citer keje ahkak ye.Mari ahkak kongsikan gambar2 simpanan ahkak tentang keje ahkak.










Temasya , Glenmerie Shop Office

I&P Renovation (Setiawangsa)

Nephew


Me just got my only nephew on 5/7/2013.
He was born at Tropicana Medical Center.
His name is Amsyar Fahmy Bin Mohd Amry




Batuk

Dah hampir seminggu Daafi batuk. Tapi minggu ni dah semakin kurang. Risau sangat nengok kan Daafi.

Dia masih lagi nak menyusu tapi tak nak makan. Dah kurus dah anak mummy.

Bila malam je, mesti terbatuk2 teruk, pastu confirm menangis. Mungkin sebab tekak. Ohh sedih nya. Kekadang mummy pun nangis sama.

Dah makan ubat, dah amik neb, dah wat sonotron...tapi masih tak baik juga. Pastu yang teruk nya, bila nak pagi je, mesti panas badan nye. Ubat banyak sangat pun tak elok utk baby.

Dah tengok byk blog cara nak baik kan batuk baby ni. Ada yang kata bagi madu lah, kunyit hidup . tapi semua pun kurang menjadi kat Daafi.

Tapi Tak pelah , usaha je kan. Jadi setiap malam , bila nak tidur, mummy mesti sapukan vicks kat dada nagan belakang Daafi. Pagi, mummy bekalkan air madu pada bbsitter. Harapnya usaha mummy ni akan berhasil.

Ya Allah sembuhkanlah penyakit yang Kau hantarkan pada anak ku.

Daafi meronta-ronta tak nak neb

Dah semakin selesa sikit amik neb

Tapi Daafi masih aktif bermain

Buka Puasa Ramadhan 1434

Last Ramadhan, the most craziest buka puasa I had with the family.

We are having the food galore from many buffet buka puasa offer by many famous hotel. And only this time I have to review the food from their hotels.






Hahaha we dont have any food photos at this hotel. Guess what?? over-excited . We manage to took my parents photo only at the lobby. 












Ok, finish. They all look delicious right? Yes , definitely dear. We love food! 

Monday, 23 September 2013

Bonding Time

Our bonding time is very limited lately.. Yea I mean , me n the kids.. hahaha the husband too.

I missed the time , but I keep cherish the quality time we have.

I am not complaining, but I start my day at 530 everyday and sometime I come back from office at 10 at night.Its really hurt me, but this my duty, I need to finish off the job.

I missed my Nena & Daafi .

Lots of LoveSSSSSSSS,
Mommy




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...