Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, 18 October 2013

Reverse Parking

Masa dulu, bila orang suruh reverse parking, mesti rasa bala betul. Alasan nya memang kurang mahir teknik nak reverse parking ni.



Adik ahkak selalu ingat kan ahkak suruh reverse parking bila kita park kereta kita. Alasan nya, bila terjadi apa-apa seperti kebakaran, kita tak perlu reverse untuk keluar kan kereta kita. Masa yang diambil kan lebih singkat. Because every second is count. 

Amalan reverse parking ni memang dianjurkan kat tempat kerja seperti Petronas, mungkin juga oil&gas yang lain juga. Itu yang adik ahkak terbiasa. Sebab katakanlah tangki minyak terbakar, mereka sempat nak drive keluar. 

Nampak nya amalan ini telah mula diamalkan di anak syarikat Petronas seperti Putrajaya Holdings. 


Papan tanda ni ahkak jumpa masa nak meeting pagi tadi kat Putrajaya Holdings. Kebetulan sekarang pun ahkak memang dah mengamalkan reverse parking ni. Sebenarnya ia lebih mudah, sebab tempat/ kotak parking yang kecil in kita mampu isi . 

Jadi amalkan lah reverse parking ni, bagi kemudahan di masa akan datang.

**reverse parking dalam google dia kata berbalik tempat letak kereta. Hissy macam tak kena je**

3 comments:

  1. memang biasa reverse parking dan tak biasa nak masuk kepala dulu... he he he...

    ReplyDelete
  2. I memang fail okey masuk dari depan. tak pandai bajet panjang kepala kereta. wakakaka

    ReplyDelete
  3. nnti bila dah belajar drive kena belajar parking macm ni jugaklah.. hehe

    ReplyDelete

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...