Weekend Buddy


Last saturday, ahkak keluar berjimba. Eh dah lama tak guna perkataan berjimba kan.. Maksudnya secara literasi adalah bersenang-senang. 

Keluar bertemu rakan sebenarnya di Ampang Park. Memandangkan dah tengah hari dan belum bersantap, maka kami setuju untuk makan di Cozy Corner. Ok it is recommended ye having food kat Cozy ni, cause food die not bad, and tempat die spacious. Boleh la lepak2 dengan families / friends/ buddies.

Ehh lupa nak kenalkan nama kawan ahkak ni. Namanye Umi Khadijah Harun. Panggil Oomey, orang Pilah, tapi dok kt Manjung. Jangan nk ngurat pulak, dia dah kawin ye. Die ni manager beb. Memang hebat, company oil&gas plak tu. Ok cukup ttg Oomey. 

Lepas ronda2 Ampang Park tu, kiteorang naik tren g KLCC. Wei dah lama siut tak naik tren. Rasanya dah hampir 10 tahun, sejak dah bekerja ni, sume balun naik kereta je. 

Kat KLCC pun kasut yang kawan ahkak nak pun tak de. So hanya lah tawaf KLCC je. Tapi sebab dan berjalan, maka kami pun lapar lagi. Memanjang je lapar kan.  

Bila tanya Oomey tu, nak minum kat mane? 
Ceh jawapan die... "Kalo takat starbucks ngan coffee bean, Manjung pun ada. Aku nak cuba kat Bens la, member aku slalu post gambar kat situ"
Maka kami pun pergi ke Bens.

Ciss, kata je tempat hebat, nak masuk pun kena beratur, ade usher akan tunjuk kn tempat. Tak boleh sembarangan masuk. Tak cool langsung. Kalo kat mamak, apeadahal, siap bukak meja lagi.




So nak order pun, different person yang entertain gitu. Kami pun order lah dengan riak nya. Fuhh sekali taste, it was tasteless.. Jangan makan kat situ. Tak sedap. Cheese cake nye fault betul. Ade ke dilawankan ngan mango and lychee. 




Comments

Popular Posts