Ihtifal 2013

Last week, tadika kakak nena telah mengadakan ihtifal (konvo & penyampaian sijil) . Majlis tu berlangsung di Kuliyah of Engineering, IIUM. Wah kecik2 lagi dah ada konvo, siap dekat universiti lagi. Kelas.



Dalam tentatif yang diarahkan oleh teacher kakak nena, mesti datang pukul 730 pagi utk berkumpul, tp kitaorang sampai dalam pukul 800 pagi. And yet still ramai lagi yang belum datang. 

Acara telah bermula pada pukul 915 pagi dengan dimulakan dengan nyanyian Asma'ul Husna dan bacaan doa. Seterusnya, ucapan daripada pengasas Lilttle Caliphs, Puan Hajah Sabariah. 

Ini lah Founder Lilttle Caliph


Seterusnya, part yang paling seronok, acara persembahan daripada pelajar2. Since kakak nena baru 4 years, and tak dapat sijil lagi, dia cuma participate dalam acara nyanyian. Itu pun siap ada rehearsal lagi. 


Tema untuk ihtifal tu adalah Free & Save for Palestine. Jadi kesemua persembahan adalah berkaitan Palestine. 



Dan nampaknya, ibu bapa yang terlebih happy. Dapat melihat anak2 menyanyi. Bangga! 




Ni adalah pose2 mommy pula masa ihtifal tu.









Comments

Popular Posts