Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, 4 January 2014

Lost

Allahu Akbar!

Tak baik berasa kehilangan begitu sbb Allah tak suka hamba-Nya kehilangan kerana Allah sentiasa ada bersama. 

Tapi diri ini tak kuat, bila tersadung, mesti mengaduh dan putus asa. 

Cerita nya begini....

Supervisor kn menyuruh memberulkan full report dari segi english dan grammar and technical sentence. Maka telah mengupahkan orang yang offer servis betulkan english ( google dari internet). After negotiate, dia kata dia charge RM200. 

Bila dah email, dia kata banyak nak btulkan (termasuk citation). Dia minta lagi extra charge RM250. Bila dah setuju, tawar2 gitu, dapatlah harga RM350. 

Dalam 3 hari, dia send semula yang katanya dah diedit. OMG, similarity index nya sama je, malah lebih tinggi dari yang previous. Aduh. Dia tak nak mengaku. Dia kata perlukan RM500-RM600 untuk buat keseluruhan.. Terus cut-off. Malas nak berurusan lagi. 

Send pada supervisor dengan rendah diri dengan memang dah tau bakal kena maki. Tapi sampai hari ni, dia tak respon2 lagi. Aduh marah sangat ke? Matilah daku. 

Kini hanya tinggal doa sahaja. Tak tau apa yang bakal terjadi. Dalam pada rakan2 yang pemalas(jantan2) tu dah poyo nak submit, report daku juga yang tak tahu arah nya. 

Hilang nya diri ini selagi tak tahu keputusan nya. Mohon doa kalian yang ikhlas. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...