Tuesday, 18 March 2014

MH370

Dah lebih seminggu cerita hilangnya kapal terbang ini menerjah lowongan kesemua akhbar dunia. Sehingga kini ia tetap menjadi misteri; menjadi rahsia Allah.

Bermacam cerita, rencana, spekulasi didedahkan di media2 sosial, namun jalan ceritanya tetap buntu. Di TV juga bermacam orang dipanggil untuk ditemubual. Pelbagai reaksi dan pendapat diutarakan, namun ia tetap sebagai teori. 

Maha Suci Allah yang menghendaki setiap itu berlaku. Yang bijak dan yang pakar tetap dengan teori nya namun aku tetap di sini mendoakan yang terbaik untuk pesawat ini. Tuhan  jagakan dia. Biarpun mereka bukan bertalian dengan ku namun aku tahu mereka juga tak minta di situasi begini. Aku bukan nya bijak pandai tentang kapal terbang apatah lagi penerbangan. Lalu yang ada sekelumit doa dan harapan dari aku, insan kerdil yang terpencil doa nya. Moga peristiwa ini sebagai satu 'wake up call' kita umat Islam yang telah leka dan lalai. 

AllahuAkbar

No comments:

Post a comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

#effyjalankehuahin part 1

Percutian berdua ngan Effa ini bermula dari 3-August-2018 hingga 6-August-2018. Tiket ke Hua Hin telah dibeli awal (bulan March) , sewaktu...