Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Thursday, 19 June 2014

Sports Day Lil Caliph Kg Nakhoda


Last month, ada hari sukan sekola eiris. I am so happy sebab ni kali kedua menghadiri sports day eiris.
Eiris mmg aktif, dapat no 1 dalam acara sepit ketupat. Proud of you, sayang.


Yang tak sangka nya, en suami akak pun eksaited, siap amsuk acara sukaneak dan aerobiks. Sporting betul





** tapi by this time akak tulis entry ni, Eiris dah tak bersekolah lagi. Sedih memang sedih, tapi ada pengorbanan yang perlu dibuat.

Friday, 13 June 2014

Cameron again

Masa bulan November lepas (hahaha lmbt giller update blog) , kiteorang g Cameron lagi.
Kebetulan selepas daddy ada kerja kat Penang, kiteorang terus bercuti d cameron highland. And kebetulan hari tu adalah besday daddy. Kiteorang sambut kat sana.



my love message to him, locked at lavender farm 





his first time there, my lil sheep


Monday, 9 June 2014

Si Manja

Cerita pasal convocation lagi...

Setiap student kan diberi 2 kad untuk pelawat, mcm untuk parents or husband / wife untuk masuk ke dalam dewan sebagai penghargaan.

Tapi on that day, tersama dengan majlis pernikahan adik ahkak, maka mak ngan ayah tak dapat attend la. So yang ada my Man je lah. Memang sepatut nya dia masuk dalam dewan, tapi dia benar2 telah bekorban, dok luar jaga anak manja ni. Daafi ni.

Daafi sepatutnya ditinggalkan ngan mak or ayah ikut g majlis pernikahan tu, tp ye lah anak manja ni kan tak nak denagn orang lain kecuali mommy atau daddy nya sje. Tapi daddy pun kekadang je dia nak ikut. Most of the time mmg kepit ngan mommy je. Anak manja mommy ni.


My handsome boy 



Oh nak cerita pasal anak manja ahkak ni, Daafi ni. Dia concierve masa ahkak sem 2 masa belajar master ni. Awal kehamilan ni mmg sangat teruk morning sickness, siap semua lecturer yang mengajar ahkak masa tu tau. Sebab time break minum pagi, mesti ahak tak pegi, sebab nak tengok food pon dah bole muntah dik. But Daafi sangat special, mmg bijak lah, dari dalam perut lagi dah belajar FINANCE dik, giller korang engineer blajar kira finance , and yang proud of it, ahkak dapat A subject ni. Bukan nk berbangga apa, sebab sume orang komplen subject ni memang meremang kan bulu roma, yang repat repeat lagi jangan cite la. Ramai. 

Lepas tu, masa melahirkan Daafi, ahkak tangguh 1 sem. Naik semula kelas, siap pump susu lagi dalam kelas. Bawak "cooler bag" tu nak simpan susu,Fuhh mmg cabaran sangat. Nak buat assignment malam, nak kena siapkan 2-2 anak dah tidur. Kalau tak, memang tak de lah nak keje. Nak banding waktu belajar degree dulu mmg jauh giller beza. TU pun dulu main2 belajar, tu pun pointer tak tinggi compare tu masa belajar master. 

Sesungguhnya, ini semua berkat doa semua dan izin daripada suami ahkak. Terima kasih berbanyak. 



Friday, 6 June 2014

Convocation

Done!

Finally it was a great day, convocation day on 24/5/2014. Thank you Allah for let me finish off my study even there were many obstacles.

Thank you especially my husband yang mengizinkan aku menyambung study, yang tak jemu hantar g kelas or g library waktu malam. Yang temankan study waktu tengah malam. Tiada kata yang dapat dinyatakan, hanya sekalung doa buat daddy, moga hidup kita sentiasa diberkati.

And finally thanks to all .





Banyak lagi gambar2 lain tapi tak sempat nak di upload.

Wednesday, 4 June 2014

Working Back!


2/June/2014 selamat bekerja semula setelah hampir 6 bulan bergelar penganggur terhormat. Lama juga tak bekerja dan dok kt umah sebagai housewife.

Sebenarnya, banyak kerja yg di iklan kan kat jobstreet le, job ape kebenda ntah.. g hantar application pon dah byk, tp susah nya dieorang nak panggil interview. Antara alasan yang diberikan:

  1. gaji sangat mahal (huhuhu $$$$)
  2. kelayakan kurang, nak lagi tinggi, contohnya tau design geotechnical engineering... (duuhhh ahkak ni kan sekadar civil engineer)
  3. nak LELAKI, ini yang paling tak boleh terima, apa ingat perempuan tak bole masuk site
Ada juga tu, dah siap nak kerja, tukar sekolah cik eiris, nak pindah rumah, tetiba je kata tak approve.. WTF. serius ahkak mmg tak halalkan apa yg dieorang buat, sbb semua dah konfem tetiba tarik cmtu je. Dah le jauh kt JB, lori pon dah datang nk angkat barang. Tapi mungkin ini ada hikmahnya. 

Sekarang ni , syukur sangat2, tempat kerja dekat ngan umah, boleh hantar anak2 pergi nursery pagi2. so bliss. Alhamdulillah. 

Welcome back Puan Engineer! 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...