Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, 9 June 2014

Si Manja

Cerita pasal convocation lagi...

Setiap student kan diberi 2 kad untuk pelawat, mcm untuk parents or husband / wife untuk masuk ke dalam dewan sebagai penghargaan.

Tapi on that day, tersama dengan majlis pernikahan adik ahkak, maka mak ngan ayah tak dapat attend la. So yang ada my Man je lah. Memang sepatut nya dia masuk dalam dewan, tapi dia benar2 telah bekorban, dok luar jaga anak manja ni. Daafi ni.

Daafi sepatutnya ditinggalkan ngan mak or ayah ikut g majlis pernikahan tu, tp ye lah anak manja ni kan tak nak denagn orang lain kecuali mommy atau daddy nya sje. Tapi daddy pun kekadang je dia nak ikut. Most of the time mmg kepit ngan mommy je. Anak manja mommy ni.


My handsome boy 



Oh nak cerita pasal anak manja ahkak ni, Daafi ni. Dia concierve masa ahkak sem 2 masa belajar master ni. Awal kehamilan ni mmg sangat teruk morning sickness, siap semua lecturer yang mengajar ahkak masa tu tau. Sebab time break minum pagi, mesti ahak tak pegi, sebab nak tengok food pon dah bole muntah dik. But Daafi sangat special, mmg bijak lah, dari dalam perut lagi dah belajar FINANCE dik, giller korang engineer blajar kira finance , and yang proud of it, ahkak dapat A subject ni. Bukan nk berbangga apa, sebab sume orang komplen subject ni memang meremang kan bulu roma, yang repat repeat lagi jangan cite la. Ramai. 

Lepas tu, masa melahirkan Daafi, ahkak tangguh 1 sem. Naik semula kelas, siap pump susu lagi dalam kelas. Bawak "cooler bag" tu nak simpan susu,Fuhh mmg cabaran sangat. Nak buat assignment malam, nak kena siapkan 2-2 anak dah tidur. Kalau tak, memang tak de lah nak keje. Nak banding waktu belajar degree dulu mmg jauh giller beza. TU pun dulu main2 belajar, tu pun pointer tak tinggi compare tu masa belajar master. 

Sesungguhnya, ini semua berkat doa semua dan izin daripada suami ahkak. Terima kasih berbanyak. 



No comments:

Post a Comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...