Working Back!


2/June/2014 selamat bekerja semula setelah hampir 6 bulan bergelar penganggur terhormat. Lama juga tak bekerja dan dok kt umah sebagai housewife.

Sebenarnya, banyak kerja yg di iklan kan kat jobstreet le, job ape kebenda ntah.. g hantar application pon dah byk, tp susah nya dieorang nak panggil interview. Antara alasan yang diberikan:

  1. gaji sangat mahal (huhuhu $$$$)
  2. kelayakan kurang, nak lagi tinggi, contohnya tau design geotechnical engineering... (duuhhh ahkak ni kan sekadar civil engineer)
  3. nak LELAKI, ini yang paling tak boleh terima, apa ingat perempuan tak bole masuk site
Ada juga tu, dah siap nak kerja, tukar sekolah cik eiris, nak pindah rumah, tetiba je kata tak approve.. WTF. serius ahkak mmg tak halalkan apa yg dieorang buat, sbb semua dah konfem tetiba tarik cmtu je. Dah le jauh kt JB, lori pon dah datang nk angkat barang. Tapi mungkin ini ada hikmahnya. 

Sekarang ni , syukur sangat2, tempat kerja dekat ngan umah, boleh hantar anak2 pergi nursery pagi2. so bliss. Alhamdulillah. 

Welcome back Puan Engineer! 


Comments

Post a Comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Popular Posts