Tiga Cara Mudah Berhenti Merokok Paling Sempoi











Hehe korang ingat dengan merokok tu korang nampak cool ke?


Atau korang rasa macho?

Atau korang rasa awek memang suka orang yang merokok?

Sebenarnya yang merokok tu memang cool, tapi yang tak merokok tu yang terima je asap rokok jadi "hot"


Jadi yang tak merokok, boleh cuba tiga (3) cara mudah berhenti merokok ni kepada orang terdekat nagn ngan anda yang merokok (bf). Nak mengharapkan die orang sendiri mencari jalan, memang sampai ke sudah pun tak ler...

Cara no. 1 : Buang semua rokok yang bf korang beli

Bila korang nampak je, bf korang beli rokok je, cepat-cepat minta rokok tu dan terus buang dalam tong sampah yang berbau. Syaratnya tempat sampah tu busuk, kalau tak bf korang akan kutip balik      rokok-rokok tu . Biar sampai mereka geli nak kutip balik rokok tu. Ni cara yang pertama mudah untuk berhenti merokok

Cara no. 2 : Ejek mereka yang merokok 

Bila korang tengok je bf korang start nak hidupkan lighter, korang start le ejek bf korang. Kata dia busuk ke, bibir tak seksi ke, gigi kuning ke. Mesti dia malu, terus tak ank merokok. Ni lah amsa masa nya nak jek-jek die orang. Percayalah, dieorang ni memang tergugat ngan ejekan yang berbentuk ke'hensem'an mereka. Lagi ler kalau korang bandingkan ngan Aaron Aziz ke, Alif aziz ke, jangan pulak Nasha Aziz.. 



Cara no. 3 : Ugut nak clash

Yang ni paling rare sekali cara mudah berhenti merokok bf korang. Ugut je nak clash kalau dieorang still merokok lagi. Konfom dieorang berhenti kalau korang memang cun tahap Maya Karin le. Kalu tak nasib korang ler.. Hahaha

Yang terpaling senang korang sayangkan bf korang, korang belikan je e-book ni sendiri. Mudah kerja. Baik untuk korang juga baik untuk masa depan kalau-kalau korang kahwen kan. Takde la anak korang kena sedut asap rokok je tiap masa. 



Popular Posts