Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Monday, 4 August 2014

Syawal 2014

Selamat Hari Raya Aidil Fitri untuk semua. Moga jika ada kesalahan dan kekhilafan diri ini , mohon diampunkan samada yang disengajakan atau tidak disengajakan.

Lebaran lepas, ahkak menyambut raya pertama di rumah mertua, di Segamat, Johor. Bermula dengan solat sunat Aidilfitri, makan ketupat seterusnya menziarahi kubur arwah ayah mertua ahkak. Seterusnya , menunggu je saudara mara bertandang ke rumah.


Famili mertua ahkak ni kecil, ada 3 orang jea dik beradik. Jadi bila kakak ipar ahkak tak balik beraya di kampung pada hari raya pertama ni, tinggal ini saja le family members kami. 

Belah famili mertua ahkak ni, anak yang tua, jadi memang tunggu adik beradik belah mak ngan arwaha ayah mertua akak datang bertandang. So kite oarng memang stay kat umah tunggu orang beraya. 



Kemudian, bila dah hari raya ketiga, ahkak dah mula balik ke rumah famili ahkak di KOta Kota Tinggi , Johor. Adik beradik ahkak ramai, 6 orang semua nya, jadi bila berkumpul semua memang meriah le suasana, ditambah pula dengan menantu-menantu dan cucu-cucu. 



Malam raya keeempat tu dengan sibuk main mercun nya, memang bising lah suasana rumah tu. Supplier mercun memang tetap setiap tahun adalah suami ahkak. So malam tu, ada juga sesi bergambar . Disebabkan dah banyak famili, so semua take turn la nak bergambar. Kebetulan pula adik ahkak keje kat Qatar tu pun balik beraya, so cukup la korum famili kiteorang. Ngeh-ngeh....





1 comment:

  1. Salam aidilfitri buat pemilik blog ini. hihihi xoxo

    ReplyDelete

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...