Riang Ria Raya

 Wah seronok btul raya kali ni.. walaupun dah ahbis beraya, tetap ada lagi yang buat rumah terbuka.

Dapat juga lah menghadiri beberapa open house rumah rakan-rakan dan kenalan. Ada juga yang ahkak pergi bertiga je, en suami ahkak tu bekerja. Rasa berbangga dapat memandu kereta dengan dua anak yang lasak. Cerita bergaduh  dalam kereta tu jangan cerita le... huh sabar je la..

Ada juga yang wat kenduri kahwin sekali nagn ngan open  house. Yang ini wedding anak pemilik taska yang ahkak hantar anak ahkak tu. Kiteorang memilih tema black. Tapi en suami akak tak nak pun join pakai baju hitam.. hisssyyy kecewa betul. Padahal ahkak dah iron kan kemeja hitam, tak nak pun pakai. Memang en suami ahkak ni tak suka sedondon-dondon kot..



Keesokan harinya, ada birthday party anak kawan ahkak di Keramat. Ni kawan lama daripada zaman matriks , pastu berenti, sambung study kat UNITEN pula. Namanya Linda. Kiteorang jadi rapat sbb family Linda ni mmg very friendly dan anggap ahkak ni mcm anak2 je. So lama le kiteorang berkawan.


Petang-petang tu pula, ada dua open house kat umah (jiran) makcik en suami ahkak tu. Tapi, seperti biasa la... en suami ahkak tak nak pun join. Jd ahkak je la yang melahap kat umah dieorang. Yang pelik nya, jiran-jiran umah makcik tu, lebih2 pula kenal ngan ahkak ni. ahkak ni peramah kot.. hahaha.

Seterusnya, the next following week, yes! ofis punya open house. Syok, ada kambing golek. Theme colour tahun ini di ofis adalah TURQUOIS. tp yg ikut tema tu yang perempuan je lah.. yang lelaki memang tak ler.. Seronok, sebab ni first time akak menyambut raya di opis ni. 




Cantik kan baju-baju semua. Ahkak ngan kekawan ahkak siap bersopink nk beli baju raya. Biase la kiteorg, over dik...

The next day pula, mungkin hari last Syawal, ahkak masih beraya ke rumah sahabat handai. Memula ke Shah Alam, umah member UNITEN. Dia seorang business women jual baju memacam dan civil engineer juga. Kitaorang sampai sangat awal, sebelum tetamu lain sampai. Kemudian terus ke Gombak. Ni rumah mertua rakan sekampung. Dah lama tak jumpa, tapi tetiba jumpa dah beranak pinak dah.  Makan memang sedap sangat.  



Keesokan harinya, tumpang rumah makcik en suami ahkak tu, kiteorang jadi host pulak ler. Takde pun jemputan ahkak, cuma adik perempuan ahkak dan adik ipar ahkak je yang datang. Banyak juga juadah yang
kami sediakan. Ada sup tulang, soto, mee sup, mee bandung, kuah kacang, rendang ayam. 

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN semua..



 

Comments

Post a Comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

Popular Posts