Friday, 7 August 2015

Pertandingan Nasyid pertama Eiris Diana

Semalam, 5/8/2015 Eiris Diana telah menyertai pertandingan nasyid di SK. Prima , Selayang untuk murid-murid pra-sekolah peringkat daerah Gombak.

Seawal sebelum puasa lagi, guru dan murid-murid telah bersedia membuat latihan nasyid. Mereka menyampaikan 2 buah lagu; hahaha mummy tak ingat tajuk lagu tapi yang pasti lagu Alhamdulillah nyanyian Nora juga lagu kita zaman kekanak dulu .."tercipta satu lembaran sejarah...

Mereka dipastikan memakai jubah/dress hitam. Jadi sempena dengan itulah, kami sekeluarga mengambil tema warna hitam sebagai warna tema hari raya tahun ini. Jadi senanglah, tak perlu nak mencari dress hitam lagi.


Tudung untuk pertandingan ini ditaja oleh pihak sekolah. Jadi ibu bapa hanya perlu menyediakan dress hitam. Tapi ada seorang kawan Eiris Diana yang tidak mempunyai dress hitam. Kebetulan raya kali ini pakcik Eiris dari Qatar tu hadiahkan abaya hitam, boleh lah dipinjamkan kepada kawan Eiris itu.

Seawal pukul 7 pagi, murid-murid telah berkumpul di sekolah. Cikgu yang berusah keras menyiapkan murid-murid pra-sekolah. Kemudian mereka terus ke sekolah tempat bertanding. Mereka pergi menaiki kereta Grand Livina.


Walaupun mereka tidak menang, dan mendapat saguhati. Namun kesungguhan mereka itu yang tetap besar.

Mereka pulang ke sekolah pada pukul 3 petang. Eiris Diana pulang dengan seorang kawan nya Zulaikha , yang mana mummy Zulaikha yang menjaga Eiris Diana dan Eiril Daafi sekarang.

Moga ini merupakan batu loncatan untuk Eiris Diana lebih maju ke hadapan.
No comments:

Post a comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

#effyjalankehuahin part 1

Percutian berdua ngan Effa ini bermula dari 3-August-2018 hingga 6-August-2018. Tiket ke Hua Hin telah dibeli awal (bulan March) , sewaktu...