Saturday, 24 October 2015

Cintai lah CINTASeringkali kala lidah mengungkapkan cinta, kita mengharapkan yang kita bakal jua dicintai. Namun ada  masa kita sangat menyimpan segala usaha untuk mencintai.

Sesungguhnya untuk mendapatkan cinta, kita perlu membuka dahulu jendela hati kita untuk menerima cinta datang. Analogi nya mudah, mana mungkin sesuatu bisa masuk andai pintu nya masih kukuh terkunci?

Justeru itu  kita juga perlu mempunyai cinta yang paling besar. Hanya dengan orbit cinta yang paling terbesar juga paling terkuat sahaja bisa menarik orbit cinta lain mengelilingi kita. Aturan ini sama sahaja dengan aturan bumi kita. Matahari yang mempunyai kuasa lebih besar mampu menarik planet seperti bumi mengelilingi dia.

Begitu juga cinta. jadilah kita orbit yang kuat daya tarikan cintanya, kerna yang pasti orbit lain bakal mendekati kita. Kita belajar dahulu memberi cinta agar nanti kita akan menjadi pusat tarikan cinta yang menarik segala yang baik-baik sahaja.

Belum pernah lagi tercatat yang buruk tentang cinta. Lalu kita ambil lah pendekatan yang molek, tika cinta menyapa, itulah petanda yang baik -baik akan menhampiri kita. Segala yang positif dan yang manis-manis juga akan mendekati kita.

Berbekal kan sifat-sifat positif ini, kita akan terus memecut laju ke arah gerbang kejayaan. Percaya yang baik sahaja akan menarik yang baik. Jangan perlu berbuat jahat bagi mendapatkan yang terindah. Itu sememang nya karut, mahu yang baik usahakan yang kurang baik.

Seindah nya pautan cinta, kita belajar erti memberi dan membahagiakan . Kita bukan sahaja menerima, tetapi kita mahu terus berkongsi rasa cinta ini. Rasa membahagiakan orang yang kita cintai dan rasa memberi seluruh nafas cinta kita. Dan ketika saat itu, kala cinta datang kepada kita, itulah rasa sebenar tentang CINTA.

Pengkhiran nya, doakan seeratnya apa yang kita cintai. Kita kan punya tuhan yang Maha Mengatur segalanya. Jangan belajar menjadi perancang, dengan menetapkan sebarang kondisi, tapi bertindak lah sebagai hamba yang terus redha dan berserah dengan apa yang tuhan bakal aturkan. Untuk mendapat yang terbaik, usah dihebahkan kepada dunia, Doakan sahaja dengan tenang dalam hati.

Berbahagia lah pada yang memiliki cinta. Cintai lah CINTA.


No comments:

Post a comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

#effyjalankehuahin part 1

Percutian berdua ngan Effa ini bermula dari 3-August-2018 hingga 6-August-2018. Tiket ke Hua Hin telah dibeli awal (bulan March) , sewaktu...