Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Saturday, 19 May 2018

Sehari Ke Singapura

Perjalanan bermula dari pukul 700 pagi , bergerak ke Tune Hotel untuk pick up Amar , dan terus ke JB Sentral.

Kami perlu ada di san 30 minit sebelum tren berlepas kerana perlu pemeriksaan imegresen seperti biasa untuk melepasi sempadan. Tiket tren sehala adalah RM5, dan perlu dibeli awal kerana tiket ini sememangnya kerap habis. Bagi pembelian tiket ini, boleh sahaja online di website KTMB.



Perjalanan menaiki tren ini amat mudah dan kondusif. Hanya mengambil masa selama 5 minit sahaja untuk melepasi sempadan negara. Wow, ini sangat menakjubkan.

Selepas pemeriksaan kastam, dari situ kami menaiki shuttle bus ke Woodlands MRT Station. Ini kelakar, sebab kitaorang tak tahu nak bayar tambang. Haahaaa . Sebab tambang nya kena bagi duit cukup-cukup masuk ke daalm tabung. Lama la juga kami berkira-kira duit syiling sebab tambang nya 90 cent je per person.




Sampai kat MRT Station, dah pandai beli tiket ke Rafles .. ( North Line ) ,line mrt kaler merah tu. Dan train ni berhenti before Garden By The Bays. Kami sengaja ambil station yang jauh sikit, sebab nak merasa ketiak basah. If nak terus sampai bawah Marina Sand Bay tu, ambil train (line kaler biru) terus ke Promenade.

Nah, MRT map kat Singapore 



Lepas tu, kami berjalan-jalan ambil gambar dalam Gardens by The Bays tu. Oh nak masuk situ naik kedi dia kena bayar 3SGD. Then, if korang ada budget lebih tu , nak masuk exhibition dia, macam banyak pokok-pokok or bunga-bunga, akan dikenakan bayaran lagi.






Tapi kat luar tu pun dah banyak spot-spot best amik gambar. 




Then, rasanya dah lapar dah perut kami, kami ambil train dari Bayfront  ke Bugis . Ini adalah tempat makanan halal yang memang tersedia banyak. Di sini juga terdapat Masjid Sultan, masjid terbesar di Singapore.





Di sini, selain menikmati aiskrim nya (soft ice cream), lemper ayam kami juga makan big bowl like potato bowl gitu. 













Dan last sekali petang tu, kami pulang ke Woodlands Train Station ke JB dengan dihantar seorang teman dari Singapore. 








No comments:

Post a Comment

Thank you for reading.
Spread your Love here. :)

#effyjalankehuahin part 1

Percutian berdua ngan Effa ini bermula dari 3-August-2018 hingga 6-August-2018. Tiket ke Hua Hin telah dibeli awal (bulan March) , sewaktu...